Sakal ve Bıyık Ekimi

Sakal ve bıyığınız seyrekse ya da daha az çıkıyorsa artık bunun tedavisi var. Kıl kökü nakliyle artık bu mümkün. Bölgesel seyrelmeler, saçkıran ya da yara izi nedeniyle açılma olan bölgelere FUE tekniğiyle yapılan nakil sayesinde daha estetik bir görünüme kavuşmak mümkündür.

Uluslararası Saç Cerrahisi Derneği’nin (ISHRS) yaptığı istatistiğe göre, özellikle saç nakli konusunda kamuoyunun bilgisinin artmasıyla Türkiye ve yakın coğrafyalarda sakal ve bıyık nakline olan talepte büyük oranda artış gözlenmiştir. Kılsız bölgelerde yeni kıl çıkarmanın tedavisi henüz yoktur. Bu nedenle en iyi yöntem nakil işlemidir. Bölgesel seyrelmeler, saçkıran ya da yara izleri olan bölgelere FUE ve FUT tekniğiyle yapılan nakil sayesinde daha estetik bir görünüme kavuşmak mümkündür.

Kılın sıklığı ve kalınlığı tamamen genetik yapıya bağlıdır. Ergenlik çağına girdikten sonra 3 yıl boyunca sakal ve bıyık kılları kalınlaşarak uzun, sert ve koyu kıl formunu alır. Erkeklik hormonu seviyesinde ciddi bir değişiklik olmadığı sürece sakal kılı bu karakteristik özelliğini korur. Sakal kaybı, otoimmun hastalıklar kadar cilt hastalıklarına bağlı da oluşabilir. Bunların dışında en ağır hasarı hormonsal dengesizlikler oluşturur. Saç, sakal dökülmesinin sebebini öğrenmek için testosteron seviyesi kontrol edilmelidir.

Köselik veya seyrek sakal ile bıyık, kişilerin ekim için başvurma sebeplerinin başında gelir. Sakal ekimi, hormonların bazal seviyeye ulaştığı 20-22 yaşlarından itibaren yapılabilir. Ayrıca favorilerini uzatmak isteyen, iki günlük sakal görüntüsünü seven ancak sakal telleri düzensiz veya aralıklı çıkan erkekler için de bu işlem tercih edilir. Sakal ektirme işlemi, hiç sakalı olmayanlara olduğu gibi sakalında parça parça kılsız bölgeleri olan erkeklere de uygulanabilir.

Hemen Bilgi Al!
Bilgi almak ister misiniz?
Bize telefon numaranızı gönderin, sizi arayıp bilgi verelim.